Pentru informatii si comenzi va rog sa ma contactati: Adrian, tel. 0744 43 9009
Supliment alimentar realizat in acord cu teoriile Medicinei Traditionale Chineze, cu rol in reglarea nivelului lipidelor din sange, la persoanele cu hiperlipidemie sau predispuse la aceasta boala.
Ceaiul antilipemic Tianshi (Tiens) ajuta la stimularea, revigorarea si improspatarea mintii, a trupului si a sufletului si este deosebit de popular in China de foarte multe secole.
Ceaiul antilipemic Tianshi Tiens este realizat din ingrediente foarte fine - 6 varietati de ceai verde, frunze de kinostema pentafolium, frunze de lotus, seminte de cassis torus si radacina de gentiana.
Frunzele de ceai verde din ceaiul antilipemic nu sunt fermentate, ci sunt uscate cu grija. Aceasta modalitate foarte delicata de fabricare protejeaza vitaminele si mineralele deosebit de valoroase ale ceaiului antilipemic Tianshi (Tiens).
Compozitie:
6 varietati de ceai verde, frunze de kinostema pentafolium, frunze de lotus, seminte de cassis torus si radacina de gentiana.
Se spune ca ceaiul verde a fost descoperit de imparatul chinez Shen Muug, in anul 2737 i.Hr. Legenda spune ca niste frunze tinere dintr-o tufa de ceai salbatic au cazut neobservate intr-un vas cu apa din care bea imparatul. El acoperise vasul si l-a pus de-o parte, dar mai tarziu, cand s-a intors sa-si bea apa, a fost uimit de gustul sau placut si culoarea sa diafana, a luat o inghititura si asa s-a nascut o noua bautura- ceaiul.
Din Asia, consumul ceaiului s-a extins progresiv in restul lumii. Astazi planta este cultivata in multe tari ale globului, ceaiul verde fiind cea mai populara bautura din Asia.
In China exista o traditie indelungata a consumului abundent si regulat de ceai. Pentru ei, ceaiul, este parte componenta a unui mod sanatos de viata.
Ceaiul verde contine enzime valoroase, benefice pentru sanatate. Ceaiul mai are si alte functii terapeutice: poate contribui la prevenirea si tratarea afectiunilor gastrice si intestinale, inclusiv formele de cancer, localizate la acest nivel. Ceaiul verde impiedica depunerea colesterolului in corp prevenind astfel ateroscleroza si bolile cardiace.
Recent s-a descoperit un component al ceaiului verde: catechinele - cei mai puternici antioxidanti aflati in mari cantitati in ceai. Conform raportului prezentat in 1997 de Lester Mitscher, un chimist de la Universitatea din Kansas, catechinele sunt de 100 de ori mai puternice decat vitamina C si de 25 de ori mai eficiente decat vitamina E in impiedicarea deteriorarii ADN-ului de catre oxigen.
In 1992 doctorul Hasan Mukhtar de la "Case Western Reserve University" a aratat ca la soarecii carora li s-a dat ceai verde si au fost expusi apoi unor substante cancerigene sau luminii ultraviolete s-a inregistrat un uluitor procent de 90% mai putine tumori decat la cei carora nu li s-a administrat ceai. Doctorul Mukhtar afirma ca atunci cand se afla in prezenta catechinelor, celulele maligne se "sinucid", pe cand celulele normale nu sunt afectate. El considera ca diferenta s-ar putea datora unei gene cu reactie antioxidanta care este deosebit de activa in celulele canceroase.
Dupa parerea lui Jerry Jan Kun, un biolog specializat in tumori de la "Medical College of Ohio", chiar si dupa instalarea cancerului, catechinele ii pot impiedica raspandirea, blocand o enzima folosita de tumori pentru a dezvolta noi vase capilare.
Insa avantajele medicale ale catechinelor nu se limiteaza la combaterea cancerului. Din studiile efectuate in Japonia reiese un efect anticoagulant si un efect de scadere a lipidelor din sange, fara a reduce HDL-ul, asa numitul colesterol "bun". Cercetatorii au fost uimiti de faptul ca rata bolilor cardiace este atat de redusa in Japonia in comparatie cu majoritatea tarilor industrializate, mai ales ca in aceasta tara rata fumatului e mai mare. In cele din urma ei au descoperit secretul - faptul ca japonezii, ca si chinezii, sunt mari bautori de ceai. Un studiu pe o perioada de 15 ani efectuat pe un esantion de olandezi a ajuns la concluzia ca la cei care obisnuiau sa bea zilnic mai mult de 4 cani de ceai verde sansele de atac cerebral erau cu 69% mai mici decat la ceilalti. Din studiile efectuate pe soareci in Japonia a reiesit rolul catechinelor in protejarea tesuturilor impotriva deteriorarilor provocate de soare, fum de tigara, poluantii din aer si radiatii. Studii efectuate in Asia au aratat ca ceaiul verde inhiba halitoza, afectiunile gingiilor si formarea cariilor dentare la cobai.
Ceaiul antilipemic Tianshi este indicat in urmatoarele afectiuni:
Profilaxia:
- bolilor cardio-vasculare (ateroscleroza, hipertensiune);
- bolilor organelor respiratorii, gripa, anghine;
- hepatita, ciroza;
- diabet;
- bolile tractului digestiv (stomac, colon);
- constipatii cronice.
Ceaiul antilipemic este folosit in stari de stres si oboseala, in programe de reducere a greutatii.
Contraindicatii: nu se recomanda copiilor sub varsta de 12 ani, gravidelor si mamelor cu copii nou-nascuti.
Mod de preparare si administrare:
Se face zilnic un plic de ceai antilipemic la 1,5-2 litri de apa prin infuzie cu apa fierbinte, la temperatura de 79-80 grade Celsius, timp de 10-15 min. Se bea cu inghitituri mici si rare in timpul zilei, pana la ora 18. De asemenea continutul plicului, pulberea, se poate consuma cu miere de albine. Plicurile pot fi folosite pentru mai multe infuzari.
In cosmetica: Se face infuzie cu un plic de ceai pentru tonifierea pielei, dupa care se deschide plicul si, cu continutul, se prepara o masca impreuna cu o crema hidratanta, se aplica pe fata si se sta cu ea timp de 10-15 min. Se repeta de 1-2 ori pe saptamana.
In ginecologie: Se fac spalaturi intravaginale cu acest ceai antilipemic, timp de 10 zile, in fiecare seara. Profilactic, se continua de doua ori pe saptamana, permanent.
In pediatrie: Se fac bai cu acest ceai la copiii mici. Persoanelor mai mari de 60 de ani si copiilor sub 12 ani li se vor administra acest ceai antilipemic in doze mai mici, pana la 0,5 litri pe zi.
Forma de prezentare: cutie, 40 plicuri